UTMC en família

UTMC // MONTNEGRE CORREDORUN PARC PER VIURE EN FAMÍLIA


Boscos vora el mar. El parc destaca per les esplèndides pinedes de pi pinyer del vessant litoral, que es transformen en alzinars, rouredes i suredes cap a l'interior del massís. Els dòlmens neolítics, les restes ibèriques i les esglésies medievals s'insereixen en un paisatge divers de conreus, boscos i masies, producte dels usos agroforestals dels darrers segles.

CENTRE D’INFORMACIÓ PARC

http://parcs.diba.cat/web/Montnegre
Església, 13, 2n
08471 Vallgorguina
A/e: p.montnegre@diba.cat
Tel. 938 679 452
Fax 938 679 092


SITUACIÓ I ACCESSOS

El Parc del Montnegre i el Corredor, situat a la Serralada litoral catalana, entre les comarques del Maresme i del Vallès Oriental, té una extensió aproximada de 15.000 ha. Les rieres de Vallgorguina i d'Arenys determinen la partió entre els massissos del Corredor i del Montnegre, que tenen els seus punts culminants al santuari del Corredor, a 657 m d´altitud, i al turó Gros, a 773 m.

La Mediterrània i la depressió vallesana el limiten longitudinalment i la riera d'Argentona i la Tordera ho fan transversalment.

Autopistes
AP-7 (Autopista del Mediterrani)
Sortida 10 (connexió amb C-35 i BV-5122)
Sortida 11 (connexió amb C-61, C-35 i BV-5112)

C-32 (Autopista del Maresme)
Sortida 99 (connexió amb C-60)
Sortida 100 (connexió amb BV-5032)
Sortida 111 (connexió amb C-60)
Sortida 117 (connexió amb BV-5128)
Sortida 122 (connexió amb N-II i BV-5126)
Sortida 124 (connexió amb el passeig d'Hortsavinyà)

C-60 (Autovia de Mataró a Granollers)
Sortida 3 (connexió amb B-510)

Carreteres
N-II (Carretera de Madrid a la Jonquera)
C-35 (Carretera de Granollers a Hostalric)
C-61 (Carretera d'Arenys de Mar a Sant Celoni)

MAPA DEL PARC

MAPA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

RECOMANACIONS PER VISITAR EL PARC

L'agricultura i la ramaderia són el mitjà de vida de molts habitants d'aquest espai. Respectem la seva feina.
La propietat de la terra en el parc és majoritàriament privada però la conservació del patrimoni natural i cultural és responsabilitat de tots.
L'aprofitament racional del bosc és una de les activitats econòmiques més tradicionals del massís. Les tales són regulades per la Llei forestal de Catalunya i per la normativa del parc.
La caça al massís és regulada amb la finalitat de mantenir la fauna que el caracteritza.
El Montnegre i el Corredor és un indret idoni per practicar esports a l'aire lliure i per conèixer millor el nostre patrimoni natural i cultural. Utilitzeu la xarxa de pistes i camins.
Respecteu tots els elements que configuren el paisatge del parc. Recordeu que cal que el preservem per a les generacions futures.
La presència i l'activitat humana han deixat tot un seguit de manifestacions arquitectòniques i artístiques: esglésies, castells, masies, camins, marges de conreus, etc. que constitueixen un patrimoni cultural d'una gran riquesa que hem de conservar.
Només podeu acampar dins les àrees destinades a aquest ús.
Reduïu la velocitat del vostre vehicle quan circuleu pels camins del parc.
El boix grèvol és una espècie protegida per la Llei i la seva recol•lecció és penalitzada.
Recordeu que és expressament prohibit fer foc al parc, excepte en les zones on és expressament permès.
No és permesa la circulació de vehicles fora de les carreteres i les pistes d'ús públic. Respecteu els senyals.
No llenceu les deixalles a qualsevol lloc. Deixeu-les a les papereres del parc o als contenidors dels pobles propers.
Si colliu bolets o herbes remeieres, no malmeteu el bosc utilitzant eines o excavant la terra.

AGENDA D’ACTIVITATS

VEURE AGENDA

ITINERARIS

ITINERARIS DEL PARC DEL MONTNEGRE

L’ULTRA-TRAIL® A VALLGORGUINA

Vallgorguina està situada en una vall que es troba entre les serres del Montnegre i el Corredor, espais naturals d'un important valor ecològic i paisatgístic. El poble està envoltat per muntanyes cobertes de bosc, on s'hi pot trobar una gran varietat d'espècies vegetals i animals. Aquest entorn natural privilegiat fa que el municipi sigui un indret ideal per a la pràctica de l'excursionisme i d'esports com l'equitació i el ciclisme de muntanya.

Vallgorguina a més d'una important riquesa natural també té una història molt antiga que ha deixat diversos testimonis de temps passats. Un dolmen de fa més de 4.000 anys, conegut arreu de Catalunya per les seves llegendes de bruixes; antigues parròquies abandonades, com Sta. Eulàlia de Tapioles d'origen romànic; masies de diferents èpoques i estils, etc.

Tot això fa que el poble i el seu voltant es mereixin una visita.
per a més informació podeu consultar aquí

Agenda,Imatges i vídeos d´arxiu del Parc Montnegre i Corredor:
Parc Montnegre  i Corredor

Informatiu del Parc Montnegre i Corredor

Agenda de Parc Montnegre i Corredor

Itineraris senyalitzats
Actualment hi ha diversos itineraris senyalitzats que disposen d'un fulletó on s'explica la vegetació i fauna existent així com el patrimoni arquitectònic que es visita. Aquestes rutes es poden recórrer a bicicleta o a peu, aquests són 2 dels més representatius:
El primer s'anomena "El dolmen de Pedra Gentil" a més a més de visitar aquest enigmàtic megàlit es pot veure Sta. Eulàlia de Tapioles, església d'origen romànic reformada en el segle XIX.
 
El segon s'anomena "Can Vilar i el sot de can del Montasell". De la masia de can Vilar destaca especialment la torre del segle XIV decorada amb dues gàrgoles molt interessants i finestres d'estil gòtic.
El fulletons és poden trobar al punt d'Informació del Parc Natural del Montnegre i el Corredor al carrer de l'Església 13. També els podem trobar en aquest enllaç